Thursday, October 24, 2013

Antirasism? O_o
Hur kan följande myter vara rasistiska? Ingen av myterna förtrycker någon folkgrupp efter religion, etnicitet eller sexuell läggning. Folk ifrågasätter samhället och det kallas rasism, give me a brake.


Myt nr 1, Invandrare får saftiga bidrag?

Får verkligen en student 8000kr/mån?
Jag känner många arbetslösa som inte får mer än knappt 5000kr/mån. Eller är det samma sak som menas i artikeln att om en arbetslös/student söker alla bidrag som går att få, så får dem 8000kr/mån.

För att leta efter fakta så kollar jag upp källorna som nämns:

http://www.migrationsverket.se/info/2554.html

En person utan familj får 71/kr/dag = 2130kr/mån
Denna summan gäller om den asylsökande har en egen bostad, som jag förmodar inte betalas av en arbetslös asylsökande.

http://www.migrationsverket.se/info/464.html

Bostaden som ordnas i väntan på asyl betalas av kommunen där du söker asyl, "bostaden ligger  för det mesta i ett hyreshus i ett vanligt bostadsområde i någon medelstor eller mindre stad någonstans i Sverige"

https://www.forsakringskassan.se/wps/portal/privatpers/ny_i_sverige/etableringsersattning

Etableringsersättning tillgängligt för alla icke ensamstående som sökt och beviljats asyl eller PUT, de får 4500kr/mån
http://www.linkoping.se/sv/Stod-omsorg/Ekonomiskt-stod-och-radgivning/Forsorjningsstod/Bidragets-storlek/

När du väl har fått UT eller PUT och du inte har något jobb, eller bostad, så kan du ansöka om försörjningsstöd, då det är olika storlek bidrag för resp kommun, så tar jag linköping som ex;

En ensamstående person med UT eller PUT, får max ut ca 7700kr som skall täcka alla utgifter.

Är den med UT eller PUT minst en vuxen och minst ett barn under 20år, så har dem även rätt till etableringsersättningen på ytterligare 4500/kr/mån och de får  dessutom ut ca 10500kr från försörjningsstödet. Summan blir 15000kr för en vuxen och ett barn i månaden, eller 7700kr för en ensam vuxen i månaden.

Utöver detta så sedan 1 juli i år, så får människor som söker asyl, har fått PUT eller UT, eller som uppehåller sig olagligt i landet, tillgång till sjukvård/tandvård för en bassumma på 50kr/besök.

Mytbustern får ett halvt poäng för sin insatts, det var ungefär 8000kr/mån dem med UT eller PUT får, men bara om de var ensamstående.


Myt nr 2, De har dålig kvinnosyn...

Den myten slås sönder genom att börja prata om vilka som sitter inne i fängelse, för att öka trovärdigheten så står rädda barnen som källa, nyfiken som jag är, går jag till källan på rädda barnens hemsida. Där finns sen ingen källa för hur de i sin tur fått sina uppgifter, utan de kan vara lika tagna ur luften som att snömannen existerar bara genom att skriva så. Fördomar skall inte mötas med fördomar, för då blir det bara sandlåda.

Mytbuster får 0p.


Myt nr 3 Sverige har massinvandring?

http://www.migrationsverket.se/info/2552.html

"Totalt invandrade 103 059 personer under 2012, varav 20 462 svenskar.

Totalt utvandrade 51 747 personer under 2012, 38 procent av dem var svenska medborgare. De mest populära utvandringsländerna bland de svenskfödda var till nordiska och engelskspråkiga länder.
Källa SCB"

Då vi inte har något etnisk redogörelse i Sverige, då politiker slagit fast att svenskar som bott här i flera hundra år inte är någon egen etnisk grupp och att därför vem som kan bli svensk. Så går det inte att kolla upp om dessa 20 000 svenskar som invandrar och utvandrar är svenskar eller första, andra, tredje gen invandrare. Och efter i år med regeringens beslut att ge alla från Syrien och Eritrea PUT = vilket innebär i stort sätt samma sak som medborgarskap, enda skillnaden är orden. Så blir det i stort sätt omöjligt att kontrollera det i framtiden.

Mytbuster får 1p. Eftersom den har rätt, det sker ingen massinvandring, alla människor på jorden är människor och om alla människor bor här, så är dem bara boende i Sverige, bor dom i Kina, så är dem bara boende i Kina. Nationalitet finns inte, så det kan inte finnas någon massinvandring, eller invandring alls för den delen.


Myt nr 4 De som kom till Sverige på 70talet var högutbildade, de som kommer nu är outbildade.

Denna mytbustern är som den om kvinnosynen, den vill inte ens ta i frågan, utan byter årtal till 1990 och säger att alla efter 1970 hade sämre utbildning än de som invandrar 2006. Och för att göra saken bara ännu mer flummig, så skriver den att de flesta i SD har en låg utbildning, kommer de flesta som röstar på SD från andra länder?

Förutom det så är källan till detta påstående en blogg på nätet, där det som i bloggar skapas reflektioner, påståenden, dvs fördomar.

Mytbuster får 0p. för att åter försökt krossa fördomar med fördomar.


Myt nr 5 Sverige kommer att Islamiseras när det byggs moskéer.

Så det finns 3400 kyrkor och 10 moskéer, så rent i arkitektur så leder kyrkorna något enormt, medan moskéerna känner sig kraftigt underlägsna.

De flesta svenskar går inte till kyrkan, så vi skall inte gnälla. Men mytbustern måste ha missat det att svenskar idag är sekulära, vi är ett av de minst religiösa länderna i världen. Vi är ett religionsfritt land.

Det finns runt 500 000 muslimer i landet, 20% av dessa är registrerade i Islams sunni-muslimska samfund i Sverige.

Mytbustern får 1p. Islam tar inte över så länge muslimerna inte blir fler och i synnerhet inte av att det blir fler moskéer.


Myt nr 6 Invandrare är fientligt inställda till svenskar.

Här faller hela ekvationen direkt, det finns ingen lag för hatbrott emot svenskar, då svenskar inte räknas som en egen folkgrupp.

För folk av en annan kultur, religion, etnicitet och sexuell läggning, så finns lagen Hets mot Folkgrupp.

Där svenskar skulle kunna dra "nytta" av denna lagen och få sitt brott emot sig registrerat som hatbrott, är om den är homo/bi/trans sexuell. Allt annat faller brottet under andra div brottslagar som brottet gäller, förtal, ärekränkning, våldtäkt, misshandel, rån, sexuelltofredande.
Så att det är flest hatbrott åt andra hållet, är inte så märkvärdigt alls.

Mytbustern får 0p.


Myt nr 7 Jag är inte rasist, men...

Förtal är fel, men jag hör oftast folk säga "jag är inte rasist, men" när de säger att de vill att vi skall minska invandringen till Sverige. De säger så, för de vill gardera sig, de vill kunna säga att de ogillar en politisk handling, utan att långsökt bli dömda för att vara rasister, enbart för att politik dem kritiserar är invandringen.

Det känns inte riktigt smart att möta denna myten, med att prata om förtal, de flesta människor är överens om att förtal/skit snack, är något som inte är vettigt att syssla med.
Men folk måste kunna få ifrågasätta saker utan att riskera att bli just förtalade, eller förföljda för sina åsikter om politiska beslut.

Mytbustern får 0p. för att vrida på ämnet till något annat.


Så min analys av dessa myter, är att artikelskrivaren inte orkat sätta sig in i vad den vill bemöta och istället skrivit som den vill att världen skall se ut. Den har mycket hat emot lågutbildare, Sverigedemokrater, svenskar i allmänhet och vill få alla att vara rasister. Denna artikelskrivaren om någon är en riktig "rasist" en som sprider fördomar omkring sig.

Å ni som delar denna länken på facebook utan att ens kolla närmare på fakta, ni har antingen ingen koll alls själva och låter helt känslorna styra. Ni sväljer storyn helt, det kunde varit ni som stod och gasade judarna på 40talet, med motiveringen Gestapo sa så, så det måste vara sant. Eller så är ni som Gestapo, ni är så uppe i värv, ni ser bara onda rasister överallt.

Ironiska är att många nationella är precis likadana som er. Så en dag i framtiden så kommer fritänkare, folk som inte orka se på det, invandrare, de kommer alla sitta på läktarna i colosseum en vacker dag. Medan ni båda grupper slår varandra blodiga på arenan.

Det kommer framkalla lika starka känslor som Romeo å Julia, men samtidigt vara ett fruktansvärt tråkigt skådespel i still med filmen 1984.


Tuesday, March 15, 2011

.........

Så var det nästan onsdag, lill lördag :D

Veckan ha fluttit på med medel jobb på jobbet, men idag har jag flyttat runt på massa brote och saker, så de blir lite mera plats och saker som stått å samlat damm fått en plats där de gör nytta. =D

Igår var Tazze här och vi testade utrustningen som man inhandlat från Tyskland och England. Det var helt underbart ljud i de nya högtalarna, folk kommer inte kunna klaga och gör dem det så skall de fan ha stryk höhö. Senare slog vi på dj-ljusen och rökmaskinen, de blev hype hype, kändes riktigt surt att det var måndag och inte helg xD Den nya rökmaskinen skilde sig som dag och natt med den gamla, den kostade hälften så mycket, är fyra gånger så bra och till priset ingick 5L rökvätska, ja ni kanske undra vad priset var också? 300kr xD fuck att jag kommer handla i Sverige framöver när jag vill ha kvalitet till rätt pris ^^


Brukar sällan skriva helt random saker om helt random dagar, brukar koncentrera mig på att skriva vetenskapliga, politiska, komplicerade saker, saker som jag också av någon paranoid anledning undviker att skriva om.

Än mindre vad som exakt rör sig i mitt huvud, får se framöver om jag kommer öppna upp min hjärna å hjärta för analys av omvärlden.

Livet är som en spelplan, att berätta allt om sig själv är att göra sig själv till en lättmanipulerad spelpjäs, därför bör man alltid ha hemligheter, så ingen någonsin fullt kan försöka styra över en.

Något folk i ett allt mer övervakat samhälle borde ha i åtanke, innan dem gör sig för offentliga om allt å inget.

Precis som den klassiska frasen från USAs poliser är "Anything you say can and will be used against you in a court of law" (allt som du säger kan och kommer användas emot dig i domstol)

Så kan och kommer olika makter med bra och dåliga motiv använda just det du säger emot dig.Sitter och funderar på om jag skall skriva mina åsikter om händelserna i Japan, det är tragiskt som vid alla naturkatastrofer att människor liv släcks, att egendomar förstörs. Blev chockad av händelserna när jag först hörde om dem på fredag morgonen, påminde om 2004. Först kom uppgifterna om ett skalv och att tsunamilarmen ljudit, men när man såg vågorna på utländska medier (svenska skrev om melodifestivalen) så förstod man att detta kommer skaka om Japan. :(

Det som chockade en mest har nog inte undkommit någon, kärnkraftverken som tog eld, gick sönder, gått i härdsmälta, som ännu inte är under kontroll utan verkar vara allt annat än det. Svensk media förstorar, utländsk media tonar ned, twitter, facebook, forum, all form av media sänder dubbla signaler hela tiden.

Det är här mitt i allt vimmel av nyheter som man önskar att man vore hjärndöd, utan förmåga att analysera, fabricera alternativa scenarier och räkna ut vilka som är mest troliga, tänka långsiktigt som kortsiktigt, se en glimt av framtiden i det stora hela.

Även om jag skrev att jag skall bli mer öppen med mina tankar, så kommer jag inte skriva några detaljer. Dock gör det jag vet mig smått oroad och jag hoppas att de verkligen lyckas lösa reaktorproblemen inom en den närmsta veckan.

Hoppas de även kommer till rätta med alla förnödenheter inom kort, så det japanska folket som är i nöd, kan ta sig vidare i livet.
Sunday, March 13, 2011

Slööndag... hahah

Känns inte som min dag idag, först vakna upp efter en helt sjuk dröm, drömmer dock ofta och minns nästan alltid det mesta, men kan inte kalla det att man drömt sött, när man drömt om 4 sätt att dö på. -.-

Sen ha dagen känts allmänt seg, mörk å deppig på något sätt, men kan inte riktigt sätta fingret på varför jag känner att söndagen är som en regnig måndag. Få hoppas på en ljusare måndag istället, med skratt å flum :D

I övrigt så har dagen bestått av småstädande, byte av glödlampor, så inte allt ser så nedgånget ut. Hade tänkt fixa upp den nya partybelysningen i lokalen också, men insåg att jag måste ha klykor för att de skall hänga fritt å bra, så blir en runda till Rusta i morgon.

Härligt ljusspel i alla fall, sen ihop med rök, lazer och musik, så kommer de äga ^^
Älskar ljusspel, Älskar effekter, de skall vara effekter på alla sätt, ljud, ljus, inredning, det skall vara så när man går in på ett disco, en fest, eller liknande, så skall man inte vilja gå ut igen, man skall vilja sjunka in i stämningen, bara dricka, mingla och dansa natten lång :D

En märklig dröm

I natt hade jag en väldigt märklig dröm, vet inte ens hur jag skall börja tyda den, om det är en positiv eller negativ dröm. Drömmer ofta och minns ofta vad jag drömt, men denna är allt en av de som varit mest speciella. Den kändes så otroligt verklig.


Drömmer att jag lever det liv jag lever nu, åren går allt snabbare, plötsligt firar jag min 93års dag i en avlägsen framtid, jag får aldrig leva till att fylla 94år, men jag är nöjd med mitt liv och vad jag åstadkommit. Döende somnar jag in på en bädd hemma ? där jag då bor, men jag vaknar upp i slutet av 90talet i en tonårings kropp som inte är min egen.

Något har fått mig att ta över en livlös kropp, jag har minnen från personen som kroppen en gång tillhört, men också minnen från min förgående levnadstid. Jag försöker leva om igen, vet inte om jag drömmer. Lever en tid över 20års ålder, då jag drabbas av en lungsjukdom, som endast blir värre, döden återinträder för mig, dör halvt panikslagen hemma på mitt rum, under krämpor och frenetisk hosta.

Återigen vaknar jag upp, i en ny kropp, förstår ingenting, något vill inte se mig dö även när jag nått slutet av vägen.

Försöker gå vidare återigen, efter en tid på resa i fjärran land, blir jag jagad av en gulgrön giftorm, tillslut kan jag inte fly mera, utan bestämmer mig för att den får väl bita mig då. Blir biten i handen, gör ont som bara den, sliter loss ormen och kastar den åt sidan. Då jag inte kan ta mig till medicinsk hjälp, blir jag uppgiven och under hemsk kallsvett, smärta i handen upp på armen, dör jag ännu en gång.

Vaknar, vad är detta om å om igen?!

Befinner mig på ett fartyg i en 30årig afrikans kropp, kan ännu känna smärtan i handen även om smärtan var i en annan kropp. Efter en stund inser jag med de nya minnena att jag lider av malaria. Pratar med kaptenen på skeppet om mina upplevelser och får veta att även han upplevt samma sorts kroppsflytt, ett par gånger.

Något är fel, någon leker gud!

Väl i hamn, träffar jag ett forskningsteam som jobbar med att försöka förstå dilemmat, som drabbat massor av människor. Teorier kommer att det inte finns någon plats för själar att ta vägen, så vi hoppar mellan kroppar, som i en zombiefilm, men kropparna blir helt levande igen. Våra minnen blandas, delas....

Vaknar innan jag hinner dö av malarian... Förstår ingenting, väldigt märklig dröm.

Tiden kändes som jag var borta i veckor, va lite osäker på vart jag var när jag vaknade. Vet inte om jag är glad för att jag kan drömma så djupt, eller om jag vore gladare om jag bara som om natten och inte mindes ett skvatt av vad jag drömmer.


---------------------------------------

Uppdatering, tror jag kommit på vad drömmen vill symbolisera.

Livsval


Första personen är där jag är nu, jag går igenom livet utan några större förändringar, dör troligen gammal å skrumpen.

Andra personen är ett fest val, leva ungdomligt, festa, supa, röka, härja, ha så mycket kul det går, kroppsligt, men efter en tid bränner ut kroppen och dör av sjukdomar.

Tredje personen är ett spänningsval, leva genom resor runt fjärran länder, uppleva så mycket som möjligt, testa sina gränser enda tills livet biter tillbaka, bränner troligen ut mig senare i livet, men få ge efter när kroppen inte orka mera.

Fjärde personen är ett stormigt livsval ihop med andra människor. Detaljer som jag glömt nämna om just sista delen av drömmen, var att fartyget åkte igenom en storm, mina kamrater på skeppet var piratstuk, faror och gruppliv, utan riktig tillit.


Vilket val kommer man välja, finns de kanske fler? Resa jorden runt vore kul iaf :D
Sunday, February 20, 2011

Poesi!

Förr skrev jag massor av poesi, pennan gick het dag ut å dag in, om allt mellan kärlek och hat till vårkänslor och vardagsliv, de fanns ingen gräns. Men sen en dag så försvann inspirationen, den dog, trodde det bara var en period, men tiden gick, veckor blev månader och månader blev år. Hur mycket jag än försökte så fick jag inte orden att trolla fram poesi som får hjärtat att bulta, själen att skrika, jaa helt enkelt som kändes skönt att läsa.

Så plötsligt efter ett par år av tystnad, så började pennan att röra på sig, kanske är det en dödsryktning, eller kanske, hoppas, är det en glöd som flammar upp till en eld av kreativ poesi inom mig igen.


Här är första dikten på länge som jag skriver, kallar den "trohetens svärd"

Hur mycket jag än försöker, så är jag ingen riddare

Min rustning är rostig, min häst är död, min väg är dålig och det enda som i mig skiner är mitt svärd

Ty mitt svärd är mitt hopp, min vilja, min glöd, mitt hjärta

Mina tårar dom rinner, mina känslor de brinner, min trohet är total, när jag i skyn mitt svärd upphöjer

Jag skall kämpa, jag skall med mitt svärd dräpa, den best som mitt folk förslavat

Ni kan klandra mig, ni kan jaga mig, ni kan hata mig

För jag är ingenting i era ögon

Ingenting mer än en person som aldrig, ALDRIG kommer ge upp, för ens mina andetag ur mig dör
Tuesday, October 5, 2010

Du är lättmanipulerad !!!

Om du bara litar på medias version av allt som händer runt om dig.

Biskopen höll idag ett tal i storkyrkan som fått SDarna att lämna mötet i protest.

DN
DI
SVD

Medias version av talet lyder;

Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor.


Här blir troligen de flesta helt till sig, vi tänker hur kan man vara så dum och lämna mötet efter ett sådant tal, om man inte accepterar detta, då är det något som är fel.

Så tegelstenarna haglar ner över SD.


DOCK!?


Om vi plockar med texten av talet som media inte visar sina läsare;

Igår kväll samlades många tusen människor i Stockholm och i olika delar av landet för att ge sin mening till känna. Ropa ut sin avsky mot det som gör skillnad på människor.

Den rasism som säger att du är inte lika mycket värd som jag. Du ska inte ha samma rättigheter som jag. Du är inte värd ett liv i frihet. Och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld. Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor.

Det är inte möjligt för troende människor att göra skillnad på människor. Det är inte värdigt människor att göra skillnad på människor. Här räcker det inte att vi ger några hundra människor mandat att föra vår talan. Här har vi ett gemensamt uppdrag. Och om någon tystnar eller tystas i kampen för människovärde, måste vi se till att också stenarna ropar. Vi gör det med Guds hjälp.

Källa


Då blir reaktionen en helt annan.

Häxjakt, Häxjakt, Häxjakt och det är ju förövrigt en kyrklig uppfinning "inkvisitionen"
Wednesday, April 28, 2010

Tänk efter före

I dagarna så har dom röda kommit med förslag om att vi borde ersätta flygplanen med luftskepp, då luftskepp anses mer miljövänliga än flygplan.

"Förslaget bottnar i en kritik mot flyget, som är extremt energikrävande och orsakar massiva utsläpp av växthusgaser som bidrar till klimatförändringarna."

Källa


Ibland undrar jag om folk förstår sig på problemlösning, eller om det är en förmåga ett fåtal människor ärver.


Enkel problemlösning:


Vad är problemet?

Flygplan har massiva utsläpp och är energikrävande


Varför är det så?

För jetmotorn kräver mycket bränsle och har dåliga reningsegenskaper


Vad är problemet?

Jetmotorn är inte tillräckligt effektiv


Vad måste vi effektivisera?

Jetmotorn


Finns det några alternativ till andra motorer?

Supraledande elektromagnetisk motor


Vad bör motionen ge förslag för?

Att inrätta en statlig institution som ämnar att effektivisera befintliga flygmotorer, samt utveckla nya effektiva flygmotorer.


Detta är endast ett exempel på hur de bör gå tillväga innan de skriver motioner och skapar institutioner.Det är väldigt dyrt både ekonomiskt som miljömässigt att byta ut hela flygplanen om det räcker att byta ut motorn, utöver det rent idiotiskt att återgå till sämre flygmedel istället för fixa problemet med det nuvarande, ibland kan man gräva fram ett gammalt spjut och modernisera det för att använda det som en missil och kalla det utveckling, men att ta fram ett spjut och använda det som det är även när möjligheterna för modernisering finns, det är idioti.

Evolutionen går framåt, inte bakåt.

Om mig

KarlOscar
Har många intressen, som grubblar över mycket, försöker tänka positivt om det mesta och vara kreativ när folk ber om hjälp.
View my complete profile