Sunday, March 13, 2011

En märklig dröm

I natt hade jag en väldigt märklig dröm, vet inte ens hur jag skall börja tyda den, om det är en positiv eller negativ dröm. Drömmer ofta och minns ofta vad jag drömt, men denna är allt en av de som varit mest speciella. Den kändes så otroligt verklig.


Drömmer att jag lever det liv jag lever nu, åren går allt snabbare, plötsligt firar jag min 93års dag i en avlägsen framtid, jag får aldrig leva till att fylla 94år, men jag är nöjd med mitt liv och vad jag åstadkommit. Döende somnar jag in på en bädd hemma ? där jag då bor, men jag vaknar upp i slutet av 90talet i en tonårings kropp som inte är min egen.

Något har fått mig att ta över en livlös kropp, jag har minnen från personen som kroppen en gång tillhört, men också minnen från min förgående levnadstid. Jag försöker leva om igen, vet inte om jag drömmer. Lever en tid över 20års ålder, då jag drabbas av en lungsjukdom, som endast blir värre, döden återinträder för mig, dör halvt panikslagen hemma på mitt rum, under krämpor och frenetisk hosta.

Återigen vaknar jag upp, i en ny kropp, förstår ingenting, något vill inte se mig dö även när jag nått slutet av vägen.

Försöker gå vidare återigen, efter en tid på resa i fjärran land, blir jag jagad av en gulgrön giftorm, tillslut kan jag inte fly mera, utan bestämmer mig för att den får väl bita mig då. Blir biten i handen, gör ont som bara den, sliter loss ormen och kastar den åt sidan. Då jag inte kan ta mig till medicinsk hjälp, blir jag uppgiven och under hemsk kallsvett, smärta i handen upp på armen, dör jag ännu en gång.

Vaknar, vad är detta om å om igen?!

Befinner mig på ett fartyg i en 30årig afrikans kropp, kan ännu känna smärtan i handen även om smärtan var i en annan kropp. Efter en stund inser jag med de nya minnena att jag lider av malaria. Pratar med kaptenen på skeppet om mina upplevelser och får veta att även han upplevt samma sorts kroppsflytt, ett par gånger.

Något är fel, någon leker gud!

Väl i hamn, träffar jag ett forskningsteam som jobbar med att försöka förstå dilemmat, som drabbat massor av människor. Teorier kommer att det inte finns någon plats för själar att ta vägen, så vi hoppar mellan kroppar, som i en zombiefilm, men kropparna blir helt levande igen. Våra minnen blandas, delas....

Vaknar innan jag hinner dö av malarian... Förstår ingenting, väldigt märklig dröm.

Tiden kändes som jag var borta i veckor, va lite osäker på vart jag var när jag vaknade. Vet inte om jag är glad för att jag kan drömma så djupt, eller om jag vore gladare om jag bara som om natten och inte mindes ett skvatt av vad jag drömmer.


---------------------------------------

Uppdatering, tror jag kommit på vad drömmen vill symbolisera.

Livsval


Första personen är där jag är nu, jag går igenom livet utan några större förändringar, dör troligen gammal å skrumpen.

Andra personen är ett fest val, leva ungdomligt, festa, supa, röka, härja, ha så mycket kul det går, kroppsligt, men efter en tid bränner ut kroppen och dör av sjukdomar.

Tredje personen är ett spänningsval, leva genom resor runt fjärran länder, uppleva så mycket som möjligt, testa sina gränser enda tills livet biter tillbaka, bränner troligen ut mig senare i livet, men få ge efter när kroppen inte orka mera.

Fjärde personen är ett stormigt livsval ihop med andra människor. Detaljer som jag glömt nämna om just sista delen av drömmen, var att fartyget åkte igenom en storm, mina kamrater på skeppet var piratstuk, faror och gruppliv, utan riktig tillit.


Vilket val kommer man välja, finns de kanske fler? Resa jorden runt vore kul iaf :D

0 comments:

Post a Comment

Om mig

KarlOscar
Har många intressen, som grubblar över mycket, försöker tänka positivt om det mesta och vara kreativ när folk ber om hjälp.
View my complete profile