Wednesday, April 28, 2010

Tänk efter före

I dagarna så har dom röda kommit med förslag om att vi borde ersätta flygplanen med luftskepp, då luftskepp anses mer miljövänliga än flygplan.

"Förslaget bottnar i en kritik mot flyget, som är extremt energikrävande och orsakar massiva utsläpp av växthusgaser som bidrar till klimatförändringarna."

Källa


Ibland undrar jag om folk förstår sig på problemlösning, eller om det är en förmåga ett fåtal människor ärver.


Enkel problemlösning:


Vad är problemet?

Flygplan har massiva utsläpp och är energikrävande


Varför är det så?

För jetmotorn kräver mycket bränsle och har dåliga reningsegenskaper


Vad är problemet?

Jetmotorn är inte tillräckligt effektiv


Vad måste vi effektivisera?

Jetmotorn


Finns det några alternativ till andra motorer?

Supraledande elektromagnetisk motor


Vad bör motionen ge förslag för?

Att inrätta en statlig institution som ämnar att effektivisera befintliga flygmotorer, samt utveckla nya effektiva flygmotorer.


Detta är endast ett exempel på hur de bör gå tillväga innan de skriver motioner och skapar institutioner.Det är väldigt dyrt både ekonomiskt som miljömässigt att byta ut hela flygplanen om det räcker att byta ut motorn, utöver det rent idiotiskt att återgå till sämre flygmedel istället för fixa problemet med det nuvarande, ibland kan man gräva fram ett gammalt spjut och modernisera det för att använda det som en missil och kalla det utveckling, men att ta fram ett spjut och använda det som det är även när möjligheterna för modernisering finns, det är idioti.

Evolutionen går framåt, inte bakåt.

0 comments:

Post a Comment

Om mig

KarlOscar
Har många intressen, som grubblar över mycket, försöker tänka positivt om det mesta och vara kreativ när folk ber om hjälp.
View my complete profile